'POST' Voorstelling door Ief 'Postino' & Steven Wouters

 

Brieven waren eeuwenlang hét communicatiemiddel bij uitstek. Ze waren de smeerolie van menselijke interactie, met uitingen van nieuwe ideeën, verslagen over recente gebeurtenissen, getuigenissen van grote vreugde en diep liefdesverdriet. Onmogelijk te denken dat brieven ooit zouden verdwijnen, of niet?

 

7000 km legde theatermaker Ief Gilis af om als Ief Postino brieven te bezorgen van Belgische Italianen aan vrienden of familie in hun geboorteland. Na een wekelijkse rubriek in Iedereen Beroemd op één, zijn de zielenroerselen nu verwerkt in een theatervoorstelling.

 

Ief Postino vertelt waarom hij die reis als postdode deed en over de ontmoetingen met de schrijvers en ontvangers. Verhalen over vriendschap, relaties, afscheid, heimwee, liefde,… De briefschrijvers lieten hem binnen in hun leven, gaven vertrouwen en vertelden een warm verhaal. Ief kreeg het voorrecht om de brieven te mogen bezorgen en zo te kunnen genieten van de verraste gezichten, de ontroering, de blijdschap, de emotie, het ongeloof bij de ontvangers.

 

Dit is een voorstelling die je goesting geeft om zelf nog eens een echte brief te schrijven.

 

Van en met Ief Gilis & Steven Wouters. Coaching : Jo Roets (Laika )

 

co-pruducenten : C-Mine Genk, CC Muze, PCCE-Limburg.

reserveren: zininlieverleven@gmail.com    0472 29 89 18

tickets: € 8